
Arrabbiata pastakastike
Pasta all’ arrabbiata on perinteinen hieman tulinen tomaattikastike pastalle. Tämä sopii loistavasti niihin hetkiin, kun kaapissa ei ole mitään – mutta on sittenkin.
Alle 30 min
4 annosta
Ainesosat
1 ½ l | vettä |
1 tl | suolaa |
280 g | Torino Kauraspagettia |
1 | sipuli |
2 | valkosipulinkynttä |
2 rkl | oliiviöljyä |
2-4 tl | chilihiutaleita |
2 rkl | tomaattipyreetä |
400 g | kokonaisia kuorittuja säilyketomaatteja |
½ tl | suolaa |
1 tl | sokeria |
kourallinen tuoretta basilikaa | |
(parmesaania raastettuna tai mozzarellaa) |
Valmistusohje
- Laita pastan keitinvesi kiehumaan. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet.
- Kuumenna öljy kasarissa ja kuullota sipuleita keskilämmöllä noin 5 minuuttia. Lisää chilihiutaleet ja kuullota vielä minuutti. Chilihiutaleiden tulisuudessa on eroja, joten laita ensin 2 tl ja lisää tarvittaessa myöhemmin makusi mukaan.
- Lisää säilyketomaatit. Huuhtele tölkki tilkalla vettä ja lisää se joukkoon. Anna kiehua kannen alla hiljalleen noin 15 minuuttia. Keitä samalla spagetti pakkauksen ohjeen mukaan.
- Mausta kastike loppuvaiheessa suolalla, sokerilla ja silputulla basilikalla. Tarvittaessa lisää tilkka pastan keitinvettä, jos kastike on liian paksua.
- Syö tomaattikastike sellaisenaan pastan kanssa, tai lisää päälle esimerkiksi mozzarellajuustoa tai parmesaaniraastetta.
Reseptissä käytetyt tuotteet