Hyppää sisältöön

Arrabbiata pastakastike

Pasta all’ arrabbiata on perinteinen hieman tulinen tomaattikastike pastalle. Tämä sopii loistavasti niihin hetkiin, kun kaapissa ei ole mitään – mutta on sittenkin.

kasvisruoka
Vegaaninen
Alle 30 min
4 annosta
Ainesosat
1 ½ l vettä
1 tl suolaa
280 g Torino Kauraspagettia
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
2-4 tl chilihiutaleita
2 rkl tomaattipyreetä
400 g kokonaisia kuorittuja säilyketomaatteja
½ tl suolaa
1 tl sokeria
kourallinen tuoretta basilikaa
(parmesaania raastettuna tai mozzarellaa)
Valmistusohje
  1. Laita pastan keitinvesi kiehumaan. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet.
  2. Kuumenna öljy kasarissa ja kuullota sipuleita keskilämmöllä noin 5 minuuttia. Lisää chilihiutaleet ja kuullota vielä minuutti. Chilihiutaleiden tulisuudessa on eroja, joten laita ensin 2 tl ja lisää tarvittaessa myöhemmin makusi mukaan.
  3. Lisää säilyketomaatit. Huuhtele tölkki tilkalla vettä ja lisää se joukkoon. Anna kiehua kannen alla hiljalleen noin 15 minuuttia. Keitä samalla spagetti pakkauksen ohjeen mukaan.
  4. Mausta kastike loppuvaiheessa suolalla, sokerilla ja silputulla basilikalla. Tarvittaessa lisää tilkka pastan keitinvettä, jos kastike on liian paksua.
  5. Syö tomaattikastike sellaisenaan pastan kanssa, tai lisää päälle esimerkiksi mozzarellajuustoa tai parmesaaniraastetta.

Haku