
Feta-kesäkurpitsapasta
Kesäkurpitsa, sitruuna, valkosipuli ja feta maistuvat yhdessä niin hyvältä. Pastan kruunaa jeera-chilimausteseoksessa paistetut cashewpähkinät ja siemenet.
Alle 30 min
4 hengelle
Ainesosat
2 rkl | öljyä |
1 tl | jeeraa (juustokuminaa) |
½ tl | chilihiutaleita |
ripaus | suolaa ja sokeria |
1 dl | cashewpähkinöitä |
1 dl | salaattisiemensekoitusta |
n.600 g | kesäkurpitsaa |
3-4 | valkosipulinkynttä hienonnettuna |
1-2 | sitruunan raastettu kuori |
¾ tl | suolaa |
mustapippuria | |
200 g | fetajuustoa |
1 ½ l | vettä |
1 ½ tl | suolaa |
280 g | Torino Kauraspagettia |
Valmistusohje
- Kuumenna paistinpannussa öljy ja mausteet, lisää pähkinä-siemenseos ja ruskista kauniin ruskeaksi. Varo polttamasta.
- Pese kesäkurpitsat, leikkaa pitkittäin noin 5 cm paloihin. Nosta palat pystyasentoon ja leikkaa ohuiksi siivuiksi ja suikaloi siivut.
- Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
- Laita kesäkurpitsasuikaleet kylmälle paistinpannulle, laita lämpö päälle ja anna suikaleiden ruskistua noin 5 minuuttia ilman kääntämistä. Lisää reilusti öljyä, hienonnetut valkosipulinkynnet ja sitruunan kuoriraaste. Jatka ruskistamista. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Kaada keitin vesi pois ja valuta pasta. Kääntele pasta ja murustettu fetajuusto kesäkurpitsan joukkoon. Annostele kuumille lautasille. Lusikoi päälle pähkinä-siemenseosta. Jos spagetti tuntuu kuivalta lisää vielä loraus öljyä.
Reseptissä käytetyt tuotteet
Kommentointi
Reseptillä ei ole kommentteja.