Hyppää sisältöön
Torino kesäkurpitsa-fetapasta

Feta-kesäkurpitsapasta

Kesäkurpitsa, sitruuna, valkosipuli ja feta maistuvat yhdessä niin hyvältä. Pastan kruunaa jeera-chilimausteseoksessa paistetut cashewpähkinät ja siemenet.

Kananmunaton
Alle 30 min
4 hengelle
Ainesosat
2 rkl öljyä
1 tl jeeraa (juustokuminaa)
½ tl chilihiutaleita
ripaus suolaa ja sokeria
1 dl cashewpähkinöitä
1 dl salaattisiemensekoitusta
n.600 g kesäkurpitsaa
3-4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1-2 sitruunan raastettu kuori
¾ tl suolaa
mustapippuria
200 g fetajuustoa
Lisäksi
1 ½ l vettä
1 ½ tl suolaa
280 g Torino Kauraspagettia
Valmistusohje
  1. Kuumenna paistinpannussa öljy ja mausteet, lisää pähkinä-siemenseos ja ruskista kauniin ruskeaksi. Varo polttamasta.
  2. Pese kesäkurpitsat, leikkaa pitkittäin noin 5 cm paloihin. Nosta palat pystyasentoon ja leikkaa ohuiksi siivuiksi ja suikaloi siivut.
  3. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
  4. Laita kesäkurpitsasuikaleet kylmälle paistinpannulle, laita lämpö päälle ja anna suikaleiden ruskistua noin 5 minuuttia ilman kääntämistä. Lisää reilusti öljyä, hienonnetut valkosipulinkynnet ja sitruunan kuoriraaste. Jatka ruskistamista. Mausta suolalla ja pippurilla.
  5. Kaada keitin vesi pois ja valuta pasta. Kääntele pasta ja murustettu fetajuusto kesäkurpitsan joukkoon. Annostele kuumille lautasille. Lusikoi päälle pähkinä-siemenseosta. Jos spagetti tuntuu kuivalta lisää vielä loraus öljyä.

Kommentointi

Reseptillä ei ole kommentteja.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Haku