Hyppää sisältöön

Päärynä-brie-pastasalaatti

Tämän salaatin tähtiä ovat karamellisoidut päärynät, briejuusto sekä saksanpähkinät. Kerrassaan herkullista.

Kananmunaton
Yli 60 min
4 hengelle
Ainesosat
1 l vettä
¾ tl suolaa
4 dl Torino Kaura-Punajuuripastaa
Kastike
2 rkl öljyä
2 tl balsamiviinietikkaa
1 tl hunajaa
½ tl suolaa
mustapippuria
Karamellisoidut päärynät
1 kiinteä päärynä
1 rkl voita
1 rkl sokeria
rosmariinia
Lisäksi
½ kurkku
100 g salaattisekoitusta
150 g briejuustoa
½ dl saksanpähkinöitä
sitruunaöljyä, sormisuolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
  1. Keitä Torino-pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele ja valuta.
  2. Vispilöi kastikkeen aineet sekaisin ja yhdistä pastan joukkoon. Anna tekeytyä viileässä muutama tunti.
  3. Halkaise päärynä ja koverra siemenkota pois. Leikkaa päärynä pitkittäin kahdeksaan palaan.
  4. Sulata paistinpannussa voi, lisää sokeri ja anna ruskistua hetken aikaa. Lisää päärynät, laita kansi päälle ja vähennä lämpöä. Anna kypsyä noin viisi minuuttia. Käännä päärynät, lisää rosmariini ja jatka kypsentämistä toiset viisi minuuttia.
  5. Puolita kurkku, koverra sisus pois ja leikkaa paloiksi.
  6. Laita lautaselle salaattisekoitusta ja kokoa päälle muut ainekset.
  7. Viimeistele sitruunaöljyllä, sormisuolalla ja mustapippurilla.

Kommentointi

Reseptillä ei ole kommentteja.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Haku