
Pasta carbonara eli miilunpolttajan spagetti
Pasta carbonara eli miilunpolttajan spagetti on italialainen ruokaklassikko, joka ei juuri esittelyitä kaipaa. Tämä maukas pasta on lisäksi helppo ja nopea valmistaa.
Alle 30 min
4
Ainesosat
1 ½ l | vettä |
1 tl | suolaa |
280 g | Torino Kauraspagettia |
150 g | pekonia tai pancettaa |
2 | valkosipulinkynttä |
3 | isoa munaa |
100 g | raastettua parmesaania |
rouhittua mustapippuria, parmesaania ja persiljaa |
Valmistusohje
- Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan. Ota kupillinen keitinvettä talteen ja kaada loput vedet pois.
- Kuutioi pekoni tai pancetta ja hienonna valkosipulinkynnet.
- Paista pekoni rapeaksi ja siirrä sivuun odottamaan. Lisää pannulle valkosipulit ja paista, kunnes ne ovat pehmenneet. Lisää juuri keitetty spagetti ja pyöräytä sitä hetken aikaa pannulla miedolla lämmöllä.
- Sekoita kulhossa munat ja parmesaani. Kaada seos hitaasti pastan joukkoon. Varo, ettei se mene kokkeliksi. Sekoita hyvin ja ripottele joukkoon pekonit. Mikäli pasta tuntuu kuivalta, niin lisää joukkoon hieman spagetin keitinvettä.
- Annostele lämpimille lautasille, rouhi päälle mustapippuria ja koristele parmesaanilla ja persiljalla.
Reseptissä käytetyt tuotteet
Kommentointi
Reseptillä ei ole kommentteja.