Hyppää sisältöön
Pasta Carbonara

Pasta carbonara eli miilunpolttajan spagetti

Pasta carbonara eli miilunpolttajan spagetti on italialainen ruokaklassikko, joka ei juuri esittelyitä kaipaa. Tämä maukas pasta on lisäksi helppo ja nopea valmistaa.

Alle 30 min
4
Ainesosat
1 ½ l vettä
1 tl suolaa
280 g Torino Kauraspagettia
150 g pekonia tai pancettaa
2 valkosipulinkynttä
3 isoa munaa
100 g raastettua parmesaania
Lisäksi
rouhittua mustapippuria, parmesaania ja persiljaa
Valmistusohje
  1. Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan. Ota kupillinen keitinvettä talteen ja kaada loput vedet pois.
  2. Kuutioi pekoni tai pancetta ja hienonna valkosipulinkynnet.
  3. Paista pekoni rapeaksi ja siirrä sivuun odottamaan. Lisää pannulle valkosipulit ja paista, kunnes ne ovat pehmenneet. Lisää juuri keitetty spagetti ja pyöräytä sitä hetken aikaa pannulla miedolla lämmöllä.
  4. Sekoita kulhossa munat ja parmesaani. Kaada seos hitaasti pastan joukkoon. Varo, ettei se mene kokkeliksi. Sekoita hyvin ja ripottele joukkoon pekonit. Mikäli pasta tuntuu kuivalta, niin lisää joukkoon hieman spagetin keitinvettä.
  5. Annostele lämpimille lautasille, rouhi päälle mustapippuria ja koristele parmesaanilla ja persiljalla.

Haku