Hyppää sisältöön

Pasta-jauhelihavuoka

Pasta-jauhelihavuoka on täyttävä ja maistuva viikonloppuruoka, ja isosta satsista riittää myös lounaaksi seuraavallekin viikolle.

Yli 60 min
5 hengelle
Ainesosat
1 ½ l vettä
1 tl suolaa
5 dl Torino Special Vehnänalkio pastaa
1 sipuli
1 punainen paprika
300 g jauhelihaa
2 rkl Sunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta
½ tl suolaa
1 tl paprikajauhetta
½ tl rouhittua mustapippuria
1 rkl oreganoa
¾ dl chilikastiketta
2-3 valkosipulin kynttä
1 dl kivettömiä oliiveja
200 g fetajuustokuutioita
Munamaito
2 munaa
6 dl maitoa
½ tl suolaa
Pinnalle
juustoraastetta
Vuoan voiteluun
Sunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta
Valmistusohje
  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
  2. Keitä pastaa 5 minuuttia pakkauksen ohjeen mukaan.
  3. Hienonna sipuli ja kuutio paprika.
  4. Ruskista jauheliha kevyesti pana. (Lisää Sunnuntai Juoksevaa jauhelihan rasvaisuuden mukaan.) Lisää hienonnettu sipuli ja paprika, mausteet ja chilikastike. Purista joukkoon valkosipulin kynnet. Hauduta 3-5 minuuttia.
  5. Sekoita jauhelihaseos valutetun, esikeitetyn pastan joukkoon. Lisää oliivit ja valutettu fetajuusto. Sekoita varovasti nostellen. Kaada seos voideltuun uunivuokaan (noin 2 1/2 l).
  6. Sekoita munamaidon aineet keskenään ja kaada vuokaan. Ripottele pinnalle juustoraastetta.
  7. Paista uunin keskitasossa noin 60 minuuttia. Jos pinta alkaa tummua, peitä ruoka leivinpaperilla paistamisen loppuvaiheessa.

Kommentointi

Reseptillä ei ole kommentteja.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Haku