
Pasta-jauhelihavuoka
Pasta-jauhelihavuoka on täyttävä ja maistuva viikonloppuruoka, ja isosta satsista riittää myös lounaaksi seuraavallekin viikolle.
Yli 60 min
5 hengelle
Ainesosat
1 ½ l | vettä |
1 tl | suolaa |
5 dl | Torino Special Vehnänalkio pastaa |
1 | sipuli |
1 | punainen paprika |
300 g | jauhelihaa |
2 rkl | Sunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta |
½ tl | suolaa |
1 tl | paprikajauhetta |
½ tl | rouhittua mustapippuria |
1 rkl | oreganoa |
¾ dl | chilikastiketta |
2-3 | valkosipulin kynttä |
1 dl | kivettömiä oliiveja |
200 g | fetajuustokuutioita |
2 | munaa |
6 dl | maitoa |
½ tl | suolaa |
juustoraastetta |
Sunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta |
Valmistusohje
- Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
- Keitä pastaa 5 minuuttia pakkauksen ohjeen mukaan.
- Hienonna sipuli ja kuutio paprika.
- Ruskista jauheliha kevyesti pana. (Lisää Sunnuntai Juoksevaa jauhelihan rasvaisuuden mukaan.) Lisää hienonnettu sipuli ja paprika, mausteet ja chilikastike. Purista joukkoon valkosipulin kynnet. Hauduta 3-5 minuuttia.
- Sekoita jauhelihaseos valutetun, esikeitetyn pastan joukkoon. Lisää oliivit ja valutettu fetajuusto. Sekoita varovasti nostellen. Kaada seos voideltuun uunivuokaan (noin 2 1/2 l).
- Sekoita munamaidon aineet keskenään ja kaada vuokaan. Ripottele pinnalle juustoraastetta.
- Paista uunin keskitasossa noin 60 minuuttia. Jos pinta alkaa tummua, peitä ruoka leivinpaperilla paistamisen loppuvaiheessa.
Kommentointi
Reseptillä ei ole kommentteja.