
Pastaa ja karamellisoitua sipulia
Tähän pastaan uppoaa liki kiloa sipulia! Sipuli karamellisoituu täydellisesti ilman sokeriakin – Se tarvitsee vain hieman aikaa ja paljon rakkautta!💜
Alle 60 min
4 hengelle
Ainesosat
800 g | (makeaa) sipulia |
1½ l | vettä |
1 tl | suolaa |
280 g | Torino Kauraspagettia |
n. 2 dl | pastan keitinvettä |
50 g | raastettua parmesaania |
½ dl | rypsiöljyä |
1 | sitruunan raastettu kuori |
suolaa ja mustapippuria |
raastettua parmesaania, paahdettua sipulirouhetta ja pähkinöitä. |
Valmistusohje
- Kuori, puolita sipulit ja leikkaa niistä ohuita puolirenkaita. Laita sipulit kuivalle kylmälle pannulle ja laita lämpö täysille. Peitä pannu kannella ja anna sipulien ruskistua rauhassa noin 12 minuuttia. Tarkkaile ettei sipulit pääse palamaan.
- Vähennä hellan lämpö noin puoliteholle, sekoita sipulit hyvin, laita kansi takaisin ja anna sipulin karamellisoitua noin 5 minuuttia. Sekoita ja jatka karamellisointia toiset 5 minuuttia. Tarkista sipulien maku ja pehmeys. Jatka karamellisointia, jos sipulit eivät ole vielä valmiita.
- Keitä pasta, ota keitinvettä talteen noin 2 dl.
- Yhdistä sipulin joukkoon keitinvesi, valutettu pasta, parmesaaniraaste ja öljy.
- Raasta joukkoon sitruunan kuori ja mausta suolalla ja pippurilla. Tarkista maku ja rakenne.
- Lisää päälle vielä juustoraastetta, paahdettua sipulia ja pähkinöitä. Koristele tuoreella timjamilla.
Reseptissä käytetyt tuotteet
Kommentointi
Reseptillä ei ole kommentteja.