Hyppää sisältöön
Karamellisoitu sipulipasta

Pastaa ja karamellisoitua sipulia

Tähän pastaan uppoaa liki kiloa sipulia! Sipuli karamellisoituu täydellisesti ilman sokeriakin – Se tarvitsee vain hieman aikaa ja paljon rakkautta!💜

Kananmunaton
kasvisruoka
Laktoositon
Alle 60 min
4 hengelle
Ainesosat
800 g (makeaa) sipulia
l vettä
1 tl suolaa
280 g Torino Kauraspagettia
n. 2 dl pastan keitinvettä
50 g raastettua parmesaania
½ dl rypsiöljyä
1 sitruunan raastettu kuori
suolaa ja mustapippuria
Lisäksi
raastettua parmesaania, paahdettua sipulirouhetta ja pähkinöitä.
Valmistusohje
  1. Kuori, puolita sipulit ja leikkaa niistä ohuita puolirenkaita. Laita sipulit kuivalle kylmälle pannulle ja laita lämpö täysille. Peitä pannu kannella ja anna sipulien ruskistua rauhassa noin 12 minuuttia. Tarkkaile ettei sipulit pääse palamaan.
  2. Vähennä hellan lämpö noin puoliteholle, sekoita sipulit hyvin, laita kansi takaisin ja anna sipulin karamellisoitua noin 5 minuuttia. Sekoita ja jatka karamellisointia toiset 5 minuuttia. Tarkista sipulien maku ja pehmeys. Jatka karamellisointia, jos sipulit eivät ole vielä valmiita.
  3. Keitä pasta, ota keitinvettä talteen noin 2 dl.
  4. Yhdistä sipulin joukkoon keitinvesi, valutettu pasta, parmesaaniraaste ja öljy.
  5. Raasta joukkoon sitruunan kuori ja mausta suolalla ja pippurilla. Tarkista maku ja rakenne.
  6. Lisää päälle vielä juustoraastetta, paahdettua sipulia ja pähkinöitä. Koristele tuoreella timjamilla.

Kommentointi

Reseptillä ei ole kommentteja.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Haku