Hyppää sisältöön

Ragu – italialainen jauhelihakastike

Ragu on täyteläinen versio arkisesta jauhelihakastikkeesta. Hauduta kastiketta viikonloppuna ajan kanssa isompi määrä, ja samalla ratkaiset alkuviikon ruokailut.

Yli 60 min
noin 8 annosta
Ainesosat
4 porkkanaa
3 varsisellerin vartta
2 sipulia
2 valkosipulin kynttä
oliiviöljyä
700 g sika-nauta jauhelihaa
1 ½ dl valkoviiniä tai punaviiniä
70 g tomaattipyreettä
2 tlk paseerattua tomaattia (á 500 g)
tilkka vettä
2 lihaliemikuutiota
Lisäksi
400 g Torino Kauraspagettia
parmesaanijuustoa raastettuna
Valmistusohje
  1. Kuori ja pilko pieneksi porkkanat, varsisellerit, sipulit ja valkosipulinkynnet. Lämmitä suuri pata (vähintään 3 l), lorauta reilusti oliiviöljyä ja lisää kasvikset. Kuullota noin 10 minuuttia välillä sekoitellen, älä ruskista.
  2. Lämmitä kasvisten kuullottuessa paistinpannu ja paista jauheliha. Kun jauheliha on kauttaaltaan paistunut, lisää se pataan. Lisää myös valkoviini (tai punaviini, jos pidät syvemmästä mausta) ja keitä muutaman minuutin ajan.
  3. Lisää tomaattipyree sekä paseeratut tomaatit, huuhtele tölkit tilkalla vettä ja lisää myös vesi pataan. Lisää kasvisliemikuutiot. Nosta kansi päälle ja anna hautua vähintään kaksi tuntia välillä sekoittaen.
  4. Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan. Nauti hyvällä ruokahalulla parmesaaniraasteen kera.

Kommentointi

Reseptillä ei ole kommentteja.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Haku