
Ragu – italialainen jauhelihakastike
Ragu on täyteläinen versio arkisesta jauhelihakastikkeesta. Hauduta kastiketta viikonloppuna ajan kanssa isompi määrä, ja samalla ratkaiset alkuviikon ruokailut.
Yli 60 min
noin 8 annosta
Ainesosat
4 | porkkanaa |
3 | varsisellerin vartta |
2 | sipulia |
2 | valkosipulin kynttä |
oliiviöljyä | |
700 g | sika-nauta jauhelihaa |
1 ½ dl | valkoviiniä tai punaviiniä |
70 g | tomaattipyreettä |
2 tlk | paseerattua tomaattia (á 500 g) |
tilkka vettä | |
2 | lihaliemikuutiota |
400 g | Torino Kauraspagettia |
parmesaanijuustoa raastettuna |
Valmistusohje
- Kuori ja pilko pieneksi porkkanat, varsisellerit, sipulit ja valkosipulinkynnet. Lämmitä suuri pata (vähintään 3 l), lorauta reilusti oliiviöljyä ja lisää kasvikset. Kuullota noin 10 minuuttia välillä sekoitellen, älä ruskista.
- Lämmitä kasvisten kuullottuessa paistinpannu ja paista jauheliha. Kun jauheliha on kauttaaltaan paistunut, lisää se pataan. Lisää myös valkoviini (tai punaviini, jos pidät syvemmästä mausta) ja keitä muutaman minuutin ajan.
- Lisää tomaattipyree sekä paseeratut tomaatit, huuhtele tölkit tilkalla vettä ja lisää myös vesi pataan. Lisää kasvisliemikuutiot. Nosta kansi päälle ja anna hautua vähintään kaksi tuntia välillä sekoittaen.
- Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan. Nauti hyvällä ruokahalulla parmesaaniraasteen kera.
Reseptissä käytetyt tuotteet
Kommentointi
Reseptillä ei ole kommentteja.