Hyppää sisältöön
Torino raikas sitruunapasta

Raikas sitruunapasta

Tämä sitruunapasta on pikainen valmistaa ja se on kaikessa yksinkertaisuudessaan ihan mielettömän hyvää. Sitruunapasta maistuu sellaisenaan tai esimerkiksi salaatin tai kalan kanssa.

Kananmunaton
Laktoositon
Alle 30 min
2-4 annosta
Ainesosat
1 ps Torino Kauraspagettia
Kastike
2–3 valkosipulinkynttä
2 kevätsipulia TAI ½ ruukkua ruohosipulia
1 ½ dl parmesaaniraastetta (n. 40 g)
2 tl (luomu) sitruunan kuoriraastetta
2 rkl sitruunamehua
2 rkl rypsiöljyä
1 prk Elovena Kauraruoka maustamatonta (2 ½ dl)
1 dl pastan keitinvettä
1 tl suolaa
Päälle
parmesaaniraastetta sekä chilihiutaleita tai mustapippurirouhetta
Valmistusohje
  1. Keitä pasta runsaassa suolatussa vedessä 8–9 minuuttia. Ota talteen n. 1 dl pastan keitinvettä. Valuta kuuma pasta.
  2. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Pilko kevätsipulit vartta myöden.
  3. Raasta parmesaani.
  4. Raasta hyvin pestyjen sitruunoiden kuori ja purista mehu.
  5. Kuullota nopeasti sipulit ja sitruunan kuoriraaste öljyssä pannulla.
  6. Lisää sitruunamehu, Elovena Kauraruoka, pastan keitinvesi, parmesaaniraaste ja suola. Kiehauta ja pyöräytä sekaisin pastan kanssa.
  7. Raasta pinnalle runsaasti parmesaania ja ripottele päälle chilihiutaleita tai mustapippurirouhetta.

Haku