Chilinen uunihummuspasta
Tämä tulinen ja kermainen uunipasta on nopea tekoinen ja maukas lounasruoka tai illallinen. Täyteläinen kastike on valmistettu tuoreista tomaateista, hummuksesta, valkosipulista, chilistä ja grillijuustosta.
Alle 60 min
4 hengelle
Ainesosat
| 500 g | miniluumutomaatteja |
| n. 100 g | valkosipulinkynsiä chiliöljyssä |
| ½ dl | chiliöljyä |
| 225 g | hummusta |
| 1 rkl | sitruunamehua |
| 1 tl | chilihiutaleita |
| 1 tl | jeeraa eli juustokuminaa |
| ½ tl | oreganoa |
| ½ tl | suolaa |
| 250 g | chili-grillijuustoa |
| 2 - 2 ½ dl | kaura- tai ruokakermaa |
| 1 ½ l | vettä |
| 1 tl | suolaa |
| 280 g | Torino Kahden Värin Täysjyväpenne pastaa |
Valmistusohje
- Kaada pestyt tomaatit uunivuokaan. Lisää joukkoon valkosipulinkynnet ja öljy. Pyörittele tomaatit öljyssä.
Siirrä tomaatit vuoan reunoille. - Mittaa keskelle hummus, mausteet sekä Elovena kauraruoka ja murustele päälle grillijuusto. Sekoita kevyesti. Paista 225-asteisen kiertoilmauunin keskitasolla noin 35 minuuttia.
- Keitä sillä välin pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
- Ota vuoka uunista ja painele tomaatit rikki (esim. muusisurvmella). Lisää joukkoon valutettu pasta ja sekoita kaikki aineet hyvin keskenään.
- Lisää päälle paahdettuja pähkinöitä tai siemeniä.
Reseptissä käytetyt tuotteet