Porkkanalaatikko
Porkkanalaatikosta saat entistä maistuvamman ja ekologisemman, kun tämän reseptin tapaan korvaat riisin kotimaisella ohralla.
Yli 60 min
6-8 hengelle
Ainesosat
| 7-8 | porkkanaa (600 g kuorittuna) |
| vettä | |
| ½ tl | suolaa |
| 500 g | valmista porkkanasosetta |
| 3 dl | porkkanoiden keitinlientä tai vettä |
| 1 ½ dl | Torino Ohrahelmeä |
| 3 dl | kaurajuomaa |
| 1 prk | kaurapohjaista kermaa |
| 2 | munaa |
| 1 ½ tl | suolaa |
| ¼ tl | muskottipähkinää |
| ¼ tl | valkopippuria |
| 1 rkl | siirappia |
| korppujauhoja |
Valmistusohje
- Kuori ja paloittele porkkanat. Keitä porkkanat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä.
- Survo tai soseuta porkkanat.
- Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
- Kuumenna vesi kiehuvaksi. Lisää Torino Ohrahelmet ja keitä sekoittaen kunnes vesi on imeytynyt ohrahelmiin. Lisää kaurajuoma. Keitä ohrahelmiä miedolla lämmöllä välillä sekoittaen kunnes neste on imeytynyt.
- Ota kattila liedeltä. Sekoita joukkoon porkkanasose, kaurakerma, munat, mausteet ja siirappi. Sekoita hyvin.
- Kaada seos voideltuun uunivuokaan (2 l). Ripottele pinnalle korppujauhoja. Jos haluat, kuvioi pinta lusikalla painellen.
- Kypsennä uunin keskitasossa noin 50 minuuttia.