Hyppää sisältöön

Porkkanalaatikko

Porkkanalaatikosta saat entistä maistuvamman ja ekologisemman, kun tämän reseptin tapaan korvaat riisin kotimaisella ohralla.

Laktoositon
Maidoton
Yli 60 min
6-8 hengelle
Ainesosat
7-8 porkkanaa (600 g kuorittuna)
vettä
½ tl suolaa
tai
500 g valmista porkkanasosetta
3 dl porkkanoiden keitinlientä tai vettä
1 ½ dl Torino Ohrahelmeä
3 dl kaurajuomaa
1 prk kaurapohjaista kermaa
2 munaa
1 ½ tl suolaa
¼ tl muskottipähkinää
¼ tl valkopippuria
1 rkl siirappia
Pinnalle
korppujauhoja
Valmistusohje
  1. Kuori ja paloittele porkkanat. Keitä porkkanat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä.
  2. Survo tai soseuta porkkanat.
  3. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
  4. Kuumenna vesi kiehuvaksi. Lisää Torino Ohrahelmet ja keitä sekoittaen kunnes vesi on imeytynyt ohrahelmiin. Lisää kaurajuoma. Keitä ohrahelmiä miedolla lämmöllä välillä sekoittaen kunnes neste on imeytynyt.
  5. Ota kattila liedeltä. Sekoita joukkoon porkkanasose, kaurakerma, munat, mausteet ja siirappi. Sekoita hyvin.
  6. Kaada seos voideltuun uunivuokaan (2 l). Ripottele pinnalle korppujauhoja. Jos haluat, kuvioi pinta lusikalla painellen.
  7. Kypsennä uunin keskitasossa noin 50 minuuttia.

Kommentointi

Reseptillä ei ole kommentteja.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Haku