Kasvisraaste-ohrapihvit
Kasvisraaste-ohrapihvit ovat terveellinen ja maittava ruoka. Pihvit maistuvat jogurttikastikkeen kera kevyenä ateriana tai esimerkiksi liharuoan lisäkkeenä.
Alle 60 min
15 kpl
Ainesosat
1 ½ dl | Torino Täysjyväohraa |
200 g | porkkanaa (1 dl = 60 g) |
200 g | palsternakkaa |
½ | sipuli |
2 | valkosipulinkynttä |
½ dl | perunajauhoja |
3 | munaa |
1 dl | Elovena Kauraruoka maustamatonta |
2 tl | inkivääritahnaa tai tuoretta inkivääriä |
1 tl | sambal oelek chilitahnaa |
1 tl | suolaa |
Valmistusohje
- Keitä Torino Täysjyväohra pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele kevyesti ja valuta hyvin.
- Kuori porkkanat ja palsternakat. Raasta karkeaksi raasteeksi. Kuori sipulit ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Sekoita kasvisten joukkoon kypsä ohra ja perunajauhot.
- Sekoita munat, kaurakerma ja mausteet keskenään. Yhdistä raasteseokseen.
- Paista paistinpannulla rasvassa ohuita pihvejä miedolla lämmöllä noin neljä minuuttia kummaltakin puolelta. Tarjoa esimerkiksi jogurttikastikkeen ja tuoresalaatin kanssa.
Kommentointi
Hei! Ois kiva kokeilla,jos porkkana ja palsternakkaraasteesta sais määrän deseinä.
Hei Nina,
60 g porkkananaa tai palsternakkaa on noin 1 dl tiiviisti pakattuna. Toivottavasti pihvit maistuvat. 💜
Onko tuo ohran määrä siis kypsennetylle ohralle? Vai keitetäänkö 3 dl jyviä ja käytetään se määrä, mikä siitä saadaan?
Jos tulee 3 dl kypsää ohraa, niin paljonko jyviä siihen tarvitaan?
Hei Mari,
Tarvitset raastepihveihin 1 1/2 dl raakaa Torino Täysjyväohraa. Herkullisia hetkiä toivottaa testikeittiön väki!🍽