Mehevä tonnikalalasagnette
Tonnikalalasagnette on maistuva arkiruoka, josta riittää ruokaa useammaksi päiväksi. Tämä luottoresepti kannattaa ottaa talteen!
Alle 60 min
4-6 hengelle
Ainesosat
| 1 | paprika |
| 2 tlk | tonnikalapaloja öljyssä (150/200 g) |
| 100 g | pakastesipulikuutioita |
| 1 prk | valkosipuli-tomaattimurskaa |
| 1 prk | chili-tomaattimurskaa |
| 2 dl | vettä |
| 1 ½ | kalaliemikuutiota |
| 2 tl | sokeria |
| 2 dl | (ruoka)kermaa |
| 200 g | tilli-tuorejuustoa |
| 1 ps | Torino Täysjyvä Lasagne Piccoloa |
| Sunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta |
| juustoraastetta |
Valmistusohje
- Laita uuni lämpenemään tasalämmöllä 200 asteeseen.
- Kuutioi paprika. Valuta tonnikalapurkkien öljy kattilaan kuumentumaan. Lisää kattilaan paprika ja sipuli, pehmitä kasviksia hetken aikaa.
- Lisää tomaattimurskat, vesi, kalaliemikuutiot ja sokeri. Anna kiehua 10 minuuttia.
- Lisää joukkoon kerma ja tuorejuusto ja anna kiehua toiset 10 minuuttia. Lisää tonnikala ja sekoita.
- Kaada raaka pasta voideltuun uunivuokaan (reilu 2l) ja kaada päälle kuuma kastike. Sekoita sen verran, että pasta on tasaisesti kastikkeen joukossa. Ripottele pinnalle juustoraastetta.
- Kypsennä uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Ota vuoka uunista. Anna ruoan vetäytyä 10 minuuttia ennen tarjoilua.
Reseptissä käytetyt tuotteet