Ohratto palsternakalla ja sienillä
Ohratto on perinteistä risottoa ravitsevampi kaveri! Tämä monipuolinen ruoka on varmasti täyttävä ja herkullinen. Sienet ja cashewpähkinät ovat ruokaisia ja kuitupitoisia ruoka-aineita, ja tuovat mukavaa rakennetta ohrattoon. Resepti on osa Venner-ruokakassia ja tehty yhteistyössä Vennerin kanssa.
45 min
4 hengelle
Ainesosat
| 1 | sipuli |
| 2 | valkosipulinkynttä |
| 1 | kasvisliemikuutio |
| 3 rkl | oliiviöljyä |
| 4 dl | Torino Ohrahelmeä |
| 6 dl | vettä |
| ½ | palsternakka |
| 100 g | herkkusieniä |
| 1½ dl | kookosmaitoa |
| ½ | sitruuna |
| ¼ ruukku | lehtipersiljaa |
| 100 g | pähkinöitä |
| ½ tl | suolaa |
| ½ tl | pippuria |
Valmistusohje
- Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Viipaloi sienet. Kuullota sipulia ja valkosipulia pannulla oliiviöljyssä muutaman minuutin ajan miedolla lämmöllä. Lisää sienet pannulle ja jatka kypsentämistä vielä viisi minuuttia.
- Sekoita joukkoon ohra ja anna paahtua hetken miedolla lämmöllä välillä sekoittaen.
- Lisää pannulle kasvisliemikuutio, noin 4 dl vettä ja palsternakkakuutiot. Anna ohraton porista miedolla lämmöllä välillä sekoittaen noin 10 minuuttia. Lisää mukaan vielä 2 dl vettä ja anna hautua kunnes vesi on imeytynyt.
- Lisää kookosmaito ja purista puolikkaan sitruunan mehu ohraton joukkoon. Käännä levy pois päältä ja anna tekeytyä hetken.
- Viimeistele ohratto suolalla, pippurilla, pähkinöillä ja lehtipersiljasilpulla!