Hyppää sisältöön
Venner Ohratto palsternakalla ja sienillä

Ohratto palsternakalla ja sienillä

Ohratto on perinteistä risottoa ravitsevampi kaveri! Tämä monipuolinen ruoka on varmasti täyttävä ja herkullinen. Sienet ja cashewpähkinät ovat ruokaisia ja kuitupitoisia ruoka-aineita, ja tuovat mukavaa rakennetta ohrattoon. Resepti on osa Venner-ruokakassia ja tehty yhteistyössä Vennerin kanssa.

Kananmunaton
Laktoositon
Maidoton
Vegaaninen
45 min
4 hengelle
Ainesosat
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 kasvisliemikuutio
3 rkl oliiviöljyä
4 dl Torino Ohrahelmeä
6 dl vettä
½ palsternakka
100 g herkkusieniä
dl kookosmaitoa
½ sitruuna
¼ ruukku lehtipersiljaa
100 g pähkinöitä
½ tl suolaa
½ tl pippuria
Valmistusohje
  1. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Viipaloi sienet. Kuullota sipulia ja valkosipulia pannulla oliiviöljyssä muutaman minuutin ajan miedolla lämmöllä. Lisää sienet pannulle ja jatka kypsentämistä vielä viisi minuuttia.
  2. Sekoita joukkoon ohra ja anna paahtua hetken miedolla lämmöllä välillä sekoittaen.
  3. Lisää pannulle kasvisliemikuutio, noin 4 dl vettä ja palsternakkakuutiot. Anna ohraton porista miedolla lämmöllä välillä sekoittaen noin 10 minuuttia. Lisää mukaan vielä 2 dl vettä ja anna hautua kunnes vesi on imeytynyt.
  4. Lisää kookosmaito ja purista puolikkaan sitruunan mehu ohraton joukkoon. Käännä levy pois päältä ja anna tekeytyä hetken.
  5. Viimeistele ohratto suolalla, pippurilla, pähkinöillä ja lehtipersiljasilpulla!

Kommentointi

Reseptillä ei ole kommentteja.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Haku