Punajuuripihvit ohralla ja halloumilla
Valmiista punajuurisoseesta, raastetusta halloumijuustosta ja kotimaisesta ohrasta valmistetut kasvispihvit ovat varsin ruokaisia. Kypsennys uunissa säästää paistamisen vaivalta.
Alle 60 min
27 kpl
Ainesosat
3 dl | vettä |
½ tl | suolaa |
2 dl | Torino Täysjyväohraa |
500 g | punajuuri-perunasosetta |
3 | munaa |
1 ½ dl | korppujauhoja |
1 pkt | halloumijuustoa |
½ dl | silputtua lehtipersiljaa |
½ tl | mustapippurirouhetta |
1 rkl | hunajaa |
rypsiöljyä |
2 dl | turkkilaista jogurttia |
1 tl | dijon-sinappia |
2 tl | sitruunamehua |
suolaa, sokeria ja silputtua lehtipersiljaa maun mukaan |
Valmistusohje
- Kiehauta vesi, lisää suola ja ohra ja keitä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja jäähdytä.
- Sekoita kulhossa punajuuri-perunasose, munat ja korppujauhot. Anna turvota noin 10 minuuttia. Raasta sillä välin karkeasti halloumi ja silppua lehtipersilja.
- Lisää seokseen ohra, halloumi, lehtipersilja, mustapippurirouhe ja hunaja.
- Voitele uunipelti reilusti rypsiöljyllä. Lusikoi taikinasta 9 kasaa pellille. Taputtele kasat pihveiksi öljytyin käsin. Taikinasta tulee yhteensä kolme pellillistä.
- Paista pihvit kiertoilmauunissa 200 asteessa noin 10-15 minuuttia.
- Valmista pihvien lisukkeeksi raikas jogurttikastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään.
Kommentointi
Reseptillä ei ole kommentteja.