Ruokaisat täytetyt munakoisot
Täytetyt munakoisot saavat loppusilauksen granaattiomenan siemenistä ja turkkilaisesta jogurtista.
Alle 60 min
4 hengelle
Ainesosat
| 2 | munakoisoa |
| 1 ½ dl | Torino Täysjyväohraa |
| 1 | punasipuli |
| 2 | valkosipulinkynttä |
| 1 tl | curryjauhetta |
| 1 tl | juustokuminaa (jeeraa) |
| suolaa, sokeria ja chilihiutaleita | |
| 1 dl | mantelilastuja |
| reilusti | tuoretta minttua |
| 200 g | halloumia |
| rypsiöljyä |
| granaattiomenan siemeniä ja turkkilaista jogurttia |
Valmistusohje
- Halkaise pestyt munakoisot pituussuunnassa. Koverra kuoren sisällä olevaa maltoa pois joko veitsellä tai lusikalla niin, että kuorta jää noin 1 cm:n paksuudelta. Sivele munakoisot öljyllä ja laita ne öljyttyyn uunivuokaan. Ripottele päälle suolaa.
- Paista munakoisoja 225-asteisen kiertoilmauunin keskitasolla noin 15 minuuttia.
- Keitä ohra paketin ohjeen mukaan. Huuhtele ja valuta hyvin.
- Kuutioi munakoison koverrettu malto pieniksi paloiksi.
- Kuori ja hienonna sipulit.
- Kaada paistinpannulle reilu loraus öljyä. Paista ensin sipuleita hetken aikaa, lisää sitten munakoisokuutiot, mausteet sekä mantelilastut, paista noin viisi minuuttia.
- Lisää joukkoon ohra, pilkottu minttu ja kuutioitu halloumi. Jos täyte tuntuu kuivalta, lisää joukkoon hieman öljyä.
- Täytä munakoisot ja kypsennä niitä uunissa noin 10 minuuttia.
- Tarjoile granaattiomenan siemenien, jogurtin ja rapean salaatin kera.