Hyppää sisältöön

Vegaaninen Ohrahelmi-sienipiirakka

Vegaaninen sienipiirakka on oiva valinta kahvipöytään ja maistuu myös muillekin kuin pelkästään kasvissyöjille. Tämä suolainen piirakka sopii mainiosti myös laktoositonta tai maidotonta ruokavaliota noudattaville.

Kananmunaton
Laktoositon
Maidoton
Vegaaninen
Alle 60 min
6-8 palaa
Ainesosat
100 g vegaanista margariinia
2 dl Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
1 dl Elovena Kaurahiutaleita
1 dl vegaanista juustoraastetta
1/2 dl vettä
Täyte
3 dl vettä
ripaus suolaa
1 dl Torino Ohrahelmeä
200 g tuoreita siitakesieniä
1 sipuli
35 g kapriksia
1 rkl ravintohiivahiutaleita
1 tl timjamia
1/2 tl valkosipulijauhetta
200 g vegaanista ranskankermaa
150 g kreikkalaista soijajugurttia
1 dl vegaanista juustoraastetta
3/4 tl suolaa
Valmistusohje
  1. Nypi pehmeä margariini ja kuivat aineet murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Taputtele taikina jauhotetuin käsin pyöreän (28 cm) pohjalle ja reunoille. Pistele haarukalla ja paista 200-asteisen kiertoilmauunin keskitasolla noin 8 minuuttia.
  2. Keitä Ohrahelmi paketin ohjeen mukaan. Huuhtele ja valuta hyvin.
  3. Pilko sienet. Kuori ja pilko sipuli. Valuta kaprikset.
  4. Ruskista sieniä rasvassa muutama minuutti. Lisää sipuli ja jatka paistamista hetken aikaa, mausta ja siirrä sivuun.
  5. Yhdistä kaikki täytteen ainekset hyvin sekoittaen. Kaada täyte pohjan päälle.
  6. Paista 200-asteisen kiertoilmauunin keskitasolla noin 25 minuuttia.

Kommentointi

Reseptillä ei ole kommentteja.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Haku