Täyteläinen minestronekeitto
Minestrone on ruokaisa keitto, joka taltuttaa nälän hetkessä. Tarjoile rapean leivän kera.
Alle 60 min
4-6 hengelle
Ainesosat
| 1 | sipuli |
| 2 | valkosipulinkynttä |
| 2 | porkkanaa |
| 2 | lehtisellerin vartta |
| ½ | kesäkurpitsa |
| 1 pkt | pekonia |
| öljyä | |
| 1 rkl | tomaattipyrettä |
| 2 | kasvis- tai lihaliemikuutiota |
| 1 kg | tomaattimurskaa |
| 1 l | vettä |
| 3 | laakerinlehteä |
| 2 tl | oreganoa |
| 1 tl | sokeria |
| ½ tl | savupaprikajauhetta |
| 2 dl | Torino Tricolori Simpukka pastaa |
| 1 prk | papusekoitusta |
| 100 g | pakasteherneitä |
| mustapippuria myllystä |
| parmesaania, pestoa, paistettua pekonia |
Valmistusohje
- Kuori ja hienonna sipulit.
- Kuori myös porkkanat ja paloittele ne pieniksi kuutioiksi. Kuutioi lehtisellerin varret sekä kesäkurpitsa pieniksi paloiksi. Suikaloi pekoni.
- Ruskista pekoni öljyssä suuressa kattilassa. Lisää sipulit ja tomaattipyree, kuullota ne pehmeiksi. Lisää loput kasvikset sekä liemikuutiot. Jatka kuullottamista muutama minuutti.
- Lisää nesteet ja mausteet. Hauduta kannen alla noin 30 minuuttia.
- Lisää Torino pastat ja pavut, jatka kypsennystä vielä noin 10 minuuttia.
- Lisää joukkoon herneet ja mustapippuri.
- Annostele keitto kulhoihin, raasta päälle parmesaania, laita lusikallinen pestoa jokaisen annokseen ja koristele halutessasi pekonilastuilla. Tarjoile rapean leivän kanssa.