Vegaaninen Ohrahelmi-sienipiirakka
Vegaaninen sienipiirakka on oiva valinta kahvipöytään ja maistuu myös muillekin kuin pelkästään kasvissyöjille. Tämä suolainen piirakka sopii mainiosti myös laktoositonta tai maidotonta ruokavaliota noudattaville.
Alle 60 min
6-8 palaa
Ainesosat
| 100 g | vegaanista margariinia |
| 2 dl | Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja |
| 1 dl | Elovena Kaurahiutaleita |
| 1 dl | vegaanista juustoraastetta |
| 1/2 dl | vettä |
| 3 dl | vettä |
| ripaus | suolaa |
| 1 dl | Torino Ohrahelmeä |
| 200 g | tuoreita siitakesieniä |
| 1 | sipuli |
| 35 g | kapriksia |
| 1 rkl | ravintohiivahiutaleita |
| 1 tl | timjamia |
| 1/2 tl | valkosipulijauhetta |
| 200 g | vegaanista ranskankermaa |
| 150 g | kreikkalaista soijajugurttia |
| 1 dl | vegaanista juustoraastetta |
| 3/4 tl | suolaa |
Valmistusohje
- Nypi pehmeä margariini ja kuivat aineet murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Taputtele taikina jauhotetuin käsin pyöreän (28 cm) pohjalle ja reunoille. Pistele haarukalla ja paista 200-asteisen kiertoilmauunin keskitasolla noin 8 minuuttia.
- Keitä Ohrahelmi paketin ohjeen mukaan. Huuhtele ja valuta hyvin.
- Pilko sienet. Kuori ja pilko sipuli. Valuta kaprikset.
- Ruskista sieniä rasvassa muutama minuutti. Lisää sipuli ja jatka paistamista hetken aikaa, mausta ja siirrä sivuun.
- Yhdistä kaikki täytteen ainekset hyvin sekoittaen. Kaada täyte pohjan päälle.
- Paista 200-asteisen kiertoilmauunin keskitasolla noin 25 minuuttia.