Graavilohipasta
Paistettu graavilohi ja sitruuna ovat mainio makupari. Graavilohipasta valmistuu alle puolessa tunnissa, jolloin se sopii hyvin vaikka lounaaksi.
Alle 30 min
4 hengelle
Ainesosat
| 300 g | graavilohisiivuja |
| 30 g | kapriksia |
| 1 | sitruunan kuori ja mehu |
| 4 | kevätsipulin vartta |
| 25 g | voita |
| 2 tl | sokeria |
| 2 dl | valkoviiniä |
| 200 g | maustamatonta tuorejuustoa |
| mustapippuria | |
| pastan keitinvettä |
| 1 ½ l | vettä |
| 1 tl | suolaa |
| 400 g | Torino Ruis pastaa |
| tuoretta oreganoa |
Valmistusohje
- Paista lohisiivut kuumalla pannulla ilman rasvaa molemmilta puolilta.
- Valuta kaprikset.
- Pese sitruuna hyvin. Raasta kuori ja purista mehu.
- Pilko kevätsipulit.
- Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa, lisää sokeri ja sitruunan kuoriraaste, sekoittele hetken aikaa.
- Lisää sitruunamehu sekä valkoviini, anna kiehua hetken aikaa. Lisää tuorejuusto. Anna kastikkeen poreilla hyvin miedolla lämmöllä sen aikaa, kun keität pastan.
- Lisää kastikkeen joukkoon kevätsipuli ja mustapippuri.
- Ota talteen pieni määrä pastan keitinlientä. Valuta pasta ja pyöräytä se kastikkeen joukkoon, lisää lohipalat.
- Jos pasta tuntuu kuivalta, lisää hiukan pastan keitinvettä.
- Ripottele pastan päälle tuoretta oreganoa ja tarjoile heti.