Hyppää sisältöön

Jauheliha-kaalilaatikko ohralla

Perinteinen jauheliha-kaalilaatikko valmistuu kotimaisesta raaka-aineesta käyttämällä riisin sijaan runsaskuituista Torino Ohrahelmeä. Kaalilaatikosta syö suurempikin porukka!

Kananmunaton
Laktoositon
Maidoton
Yli 60 min
5-6 hengelle
Ainesosat
Ohran keittäminen
6 dl vettä
1 lihaliemikuutio
2 dl Torino Ohrahelmeä
Muut ainekset
1 sipuli
500 g valkokaalia
2 porkkanaa
400 g jauhelihaa
2 rkl siirappia
1 tl suolaa
¼ tl valkopippuria
1 tl kuivattua meiramia
3 dl vettä
1 lihaliemikuutio
Vuoan voiteluun
Sunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta
Valmistusohje
  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Lisää kiehuvaan lihaliemeen Torino Ohrahelmet. Sekoita välillä kiehumisen aika. Keitä noin 15 minuuttia.
  3. Hienonna sipuli, suikaloi kaali ja viipaloi porkkana.
  4. Ruskista sipuli ja jauheliha kevyesti padassa. Lisää joukkoon kaali ja porkkanat ja anna hautua noin 10 minuuttia välillä sekoittaen.
  5. Lisää joukkoon keitetyt ohrahelmet, siirappi ja mausteet. Kaada seos voideltuun uunivuokaan (2 l). Kaada vuokaan vesi, johon lihaliemikuutio on liotettu.
  6. Kypsennä uunin keskitasolla noin 45–50 minuuttia.

Kommentointi

Reseptillä ei ole kommentteja.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Haku