Lihamakaronilaatikko
Perinteinen lihamakaronilaatikko ei esittelyjä kaipaa. Maukkaan makaronilaatikon valmistat tällä ohjeella.
Alle 60 min
4-6 hengelle
Ainesosat
| 1 ½ l | vettä |
| 1 tl | suolaa |
| 400 g | Torino makaronia |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 400 g | jauhelihaa |
| 100 g | pakastesipulikuutioita |
| 1 tl | suolaa |
| 1 tl | paprikajauhetta |
| ¾ tl | mustapippuria |
| ½ tl | maustepippuria |
| 1 l | maitoa |
| 3 | munaa |
| 1 tl | suolaa |
Valmistusohje
- Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan, huuhtele ja valuta.
- Kuumenna öljy pannulla. Ruskista jauheliha ja sipuli. Lisää mausteet.
- Kaada makaronit ja jauheliha voideltuun uunivuokaan (noin 2 ½ l). Sekoita keskenään.
- Vispaa munat ja suola sekaisin, lisää maito, sekoita ja kaada vuokaan.
- Kypsennä 225-asteisen kiertoilmauunin keskitasolla noin 35 minuuttia. Anna vetäytyä 10 minuuttia.