Mac and cheese
Täyteläinen Mac and cheese on todellista lohturuokaa.
Alle 60 min
4 hengelle
Ainesosat
| 300 g | Cheddarjuustoa (aitoa) |
| 150 g | Gruyèrejuustoa |
| 8 dl | maitoa |
| ¾ dl | Sunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta |
| ¾ dl | Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja |
| ½ tl | suolaa |
| valkopippuria |
| 1 ½ l | vettä |
| 1 tl | suolaa |
| 1 ps | Torino makaronia |
| ½ dl | Sunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta |
| 1 tl | paprikajauhetta |
| ½ dl | korppujauhoja |
| ½ dl | juustoraastetta |
Valmistusohje
- Raasta juustot, yhdistä ne ja mittaa ½ dl sivuun.
- Lämmitä maito.
- Kuumenna rasva paksupohjaisessa kattilassa. Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja lisää lämmin maito lorauksina samalla hyvin sekoittaen. Anna kastikkeen kiehua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Keitä pasta kastikkeen kiehuessa.
- Siirrä kastikepohja sivuun, lisää joukkoon juustoraaste, mausta suolalla ja pippurilla.
- Valuta pasta hyvin ja sekoita se kastikkeen joukkoon. Kaada seos uunivuokaan.
- Sekoita kuorrutteen aineet keskenään ja ripottele se pastan pinnalle.
- Kuorruta pasta 225-asteisen kiertoilmauunin keskitasolla.
- Herkuttele heti!