Hyppää sisältöön
pastitsio

Pastitsio – kreikkalainen pastavuoka

Vuon pohjalle runsaskuituista Torino Täysjyväpenne pastaa, päälle kerros maukasta jauhelihakastiketta, ja koko komeus kruunataan vielä kuohkealla valkokastikkeella. Pastitsio eli kreikkalainen pastavuoka ei jätä nälkäiseksi.

Alle 60 min
4-6 hengelle
Ainesosat
Pasta
1 ½ l vettä
1 tl suolaa
7 dl Torino Kahden Värin Täysjyväpenne pastaa
1 muna
100 g fetajuustoa
Jauhelihakastike
3 valkosipulinkynttä
1 sipuli
400 g nauta-sikajauhelihaa
1 rkl tomaattipyrettä
1 rkl sokeria
½ tl kanelia
½ tl maustepippuria
1 dl punaviiniä
500 g tomaattimurskaa
1 ½ lihaliemikuutiota
2 laakerinlehteä
Valkokastike
7 dl maitoa
¾ dl Sunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta
1 dl Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
1 dl juustoraastetta
2 munaa
1 tl suolaa
ripaus valkopippuria ja muskottia
Valmistusohje
  1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele kevyesti ja valuta hyvin. Yhdistä muna ja fetajuusto ja sekoita ne pastan joukkoon. Kaada pastaseos voidellun uunivuoan pohjalle.
  2. Pilko sipulit ja ruskista ne jauhelihan kanssa. Sekoita joukkoon pyree ja mausteet. Lisää punaviini ja anna kiehua hetken aikaa.
    Lisää loput ainekset ja anna kastikkeen hautua hiljaisella lämmöllä noin 25 minuuttia. Poista laakerin lehdet
  3. Lämmitä maito. Kuumenna paksupohjaisessa kattilassa Sunnuntai Juokseva. Kiehauta siinä jauhot. Lisää maito ohuena nauhana voimakkaasti sekoittaen kattilan pohjaa myöten. Kuumenna kastike kiehuvaksi välillä sekoittaen ja anna sen poreilla ja saostua hiljalleen muutama minuuttia.
  4. Siirrä sivuun ja vispaa joukkoon juustoraaste ja munat. Mausta kastike suolalla sekä ripauksella valkopippuria ja muskottia.
  5. Levitä jauhelihakastike pastan päälle ja kaada päälle lämmin valkokastike.
  6. Paista kiertoilmauunin keskitasolla 200 asteessa noin 25 minuuttia.

Haku