Pasta-mozzarellasalaatti
Pasta-mozzarellasalaatti maistuu vaikkapa lounaaksi sellaisenaan tai muun ruoan lisukkeena.
Yli 60 min
2-3 hengelle
Ainesosat
| 1 ½ l | vettä |
| ½ tl | suolaa |
| 3 dl | Torino Kaura pastaa |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 2 rkl | appelsiinimehua |
| 1 rkl | omenaviinietikkaa |
| 1-2 tl | sokeria |
| ¾ tl | suolaa |
| 1 | valkosipulin kynsi |
| ½ dl | tuoreita basilikan lehtiä |
| ½ tl | rouhittua mustapippuria |
| 1 pallo | mozzarellaa |
| 250 g | kirsikkatomaatteja |
| 1 | salaattikerä |
| basilikan lehtiä |
Valmistusohje
- Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele kylmällä vedellä ja valuta hyvin lävikössä.
- Yhdistä marinadin ainekset ja poraa ne sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää mustapippuri ja sekoita yhteen pastan kanssa. Anna maustua jääkaapissa muutama tunti.
- Revi mozzarella ja puolita kirsikkatomaatit.
- Vuoraa laakea tarjoiluastia revityllä salaatilla. Asettele päälle pasta tomaatit ja mozzarella. Koristele basilikan lehdillä.
Reseptissä käytetyt tuotteet