Piccolo-vuohenjuustolasagnette
Lasagne Piccolo -pastasta valmistetun lasagneten kruunaa täyteläinen vuohenjuusto. Herkullista!
Yli 60 min
4-5 hengelle
Ainesosat
| 200 g | tuoretta tai pakasteparsakaalia |
| 2 | sipulia |
| ½ | kesäkurpitsa |
| 1-2 rkl | Sunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta |
| 1-2 | valkosipulin kynttä |
| 2 rkl | Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja |
| 5 dl | vettä |
| 1 ½ | kasvisliemikuutiota |
| 2 dl | ruokakermaa |
| 150 g | vuohenmaitojuustoa |
| 1 ½ tl | basilikaa |
| ¼ tl | rouhittua mustapippuria |
| ½ tl | suolaa |
| ½ ps | Torino Täysjyvä Lasagne Piccoloa |
| juustoraastetta |
Valmistusohje
- Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
- Jos käytät tuoretta parsakaalia, leikkaa kannat pieniksi paloiksi ja lohko kukinnot pienemmiksi niin, että ne säilyvät kokonaisina. Keitä vedessä melkein kypsiksi (3-5 minuuttia) ja valuta. Pakasteparsakaalia ei tarvitse keittää.
- Hienonna sipulit. Leikkaa kesäkurpitsa pitkittäin neljään osaan ja viipaloi.
- Kuullota sipulit Sunnuntai Juoksevassa kattilassa. Purista joukkoon valkosipulinkynnet.
- Sekoita joukkoon jauhot, kaada päälle vesi ja lisää liemikuutiot. Kiehauta. Lisää kerma ja vuohenjuusto. Kuumenna sekoittaen, kunnes juusto on sulanut. Lisää kesäkurpitsat, parsakaalit ja mausteet.
- Mittaa raaka pasta voideltuun uunivuokaan (noin 2 l). Kaada päälle kuuma kastike ja sekoita varovasti. Ripottele pinnalle juustoraastetta.
- Kypsennä uunin keskitasossa noin 30 minuuttia. Ota vuoka uunista. Anna ruoan vetäytyä 10-15 minuuttia ennen tarjoilua.
Reseptissä käytetyt tuotteet