Hyppää sisältöön

Pienet lihapiirakat

Lihapiirakat ovat oiva tarjottava illanistujaisiin tai kahvipöytään. Lihapiirakat täytetään riisin sijaan kotimaisella Torino Ohrahelmellä.

Laktoositon
Yli 60 min
Noin 40 kpl
Ainesosat
4 dl vettä
½ tl suolaa
1 ½ dl Torino Ohrahelmeä
3 munaa
1 iso sipuli
400 g nauta-sikajauhelihaa
80 g voita
1-1 ½ tl suolaa
1 tl maustepippuria
1 tl paprikajauhetta
valkopippuria
Taikina
6 dl vettä
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
2 rkl Sunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta
1 ps Sunnuntai Kuivahiivaa
12 dl Sunnuntai Rouheinen Sämpyläjauhoja
Paistamiseen
500 g Sunnuntai Munkinpaistorasva
Valmistusohje
  1. Valmista täyte. Keitä ohrahelmi kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta hyvin.
  2. Keitä munia 8 minuuttia ja jäähdytä.
  3. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna paistinpannu, ruskista jauheliha ja sipuli, lisää joukkoon sulamaan voi .
  4. Kuori ja hienonna munat.
  5. Sekoita kaikki täyteaineet keskenään. Tarkista maku ja anna täytteen jäähtyä.
  6. Lisää 42 asteiseen (reilusti kädenlämpöiseen) veteen suola, sokeri, sunnuntai Juokseva, kuivahiiva ja osa jauhoista. Sekoita tasaiseksi.
  7. Lisää loput jauhot parissa erässä ja vaivaa taikinaa noin 10 minuuttia, kunnes se on kimmoisaa. Kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 40 minuuttia.
  8. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä 1/2-1 cm:n paksuiseksi levyksi. Ota levystä noin 40 halkaisijaltaan 10-12 cm:n ympyrää.
  9. Jaa täyte taikinapohjien keskelle ja taita taikinapohja puoliympyräksi. Painele reunat kiinni tiiviisti haarukalla.
  10. Kuumenna munkkirasva 170 asteiseksi paksupohjaisessa kattilassa. Jos et omista mittaria, testaa kuumuus taikinapalalla. Rasva on sopivan kuumaa, jos taikinapala nousee heti pintaan ja alkaa poreilla.
  11. Laske 3-4 lihapiirakkaa kerrallaan rasvaan kypsymään. Anna paistua 3 minuuttia molemmin puolin kauniin ruskeiksi.
  12. Nosta paistuneet lihapiirakat reikäkauhalla talouspaperille hetkeksi valumaan ja jäähtymään. Nauti piirakat kuumina.

VINKKI! Voit valmistaa piirakat myös uunissa. Voitele piirakat munalla ja paista 225-asteisen kiertoilmauunin keskitasolla noin 12 minuuttia. Tarjoile voisulan kanssa.

 

Kommentointi

Reseptillä ei ole kommentteja.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Haku