Pienet lihapiirakat
Lihapiirakat ovat oiva tarjottava illanistujaisiin tai kahvipöytään. Lihapiirakat täytetään riisin sijaan kotimaisella Torino Ohrahelmellä.
Yli 60 min
Noin 40 kpl
Ainesosat
4 dl | vettä |
½ tl | suolaa |
1 ½ dl | Torino Ohrahelmeä |
3 | munaa |
1 | iso sipuli |
400 g | nauta-sikajauhelihaa |
80 g | voita |
1-1 ½ tl | suolaa |
1 tl | maustepippuria |
1 tl | paprikajauhetta |
valkopippuria |
6 dl | vettä |
1 tl | suolaa |
1 rkl | sokeria |
2 rkl | Sunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta |
1 ps | Sunnuntai Kuivahiivaa |
12 dl | Sunnuntai Rouheinen Sämpyläjauhoja |
500 g | Sunnuntai Munkinpaistorasva |
Valmistusohje
- Valmista täyte. Keitä ohrahelmi kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta hyvin.
- Keitä munia 8 minuuttia ja jäähdytä.
- Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna paistinpannu, ruskista jauheliha ja sipuli, lisää joukkoon sulamaan voi .
- Kuori ja hienonna munat.
- Sekoita kaikki täyteaineet keskenään. Tarkista maku ja anna täytteen jäähtyä.
- Lisää 42 asteiseen (reilusti kädenlämpöiseen) veteen suola, sokeri, sunnuntai Juokseva, kuivahiiva ja osa jauhoista. Sekoita tasaiseksi.
- Lisää loput jauhot parissa erässä ja vaivaa taikinaa noin 10 minuuttia, kunnes se on kimmoisaa. Kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 40 minuuttia.
- Kauli taikina jauhotetulla pöydällä 1/2-1 cm:n paksuiseksi levyksi. Ota levystä noin 40 halkaisijaltaan 10-12 cm:n ympyrää.
- Jaa täyte taikinapohjien keskelle ja taita taikinapohja puoliympyräksi. Painele reunat kiinni tiiviisti haarukalla.
- Kuumenna munkkirasva 170 asteiseksi paksupohjaisessa kattilassa. Jos et omista mittaria, testaa kuumuus taikinapalalla. Rasva on sopivan kuumaa, jos taikinapala nousee heti pintaan ja alkaa poreilla.
- Laske 3-4 lihapiirakkaa kerrallaan rasvaan kypsymään. Anna paistua 3 minuuttia molemmin puolin kauniin ruskeiksi.
- Nosta paistuneet lihapiirakat reikäkauhalla talouspaperille hetkeksi valumaan ja jäähtymään. Nauti piirakat kuumina.
VINKKI! Voit valmistaa piirakat myös uunissa. Voitele piirakat munalla ja paista 225-asteisen kiertoilmauunin keskitasolla noin 12 minuuttia. Tarjoile voisulan kanssa.
Kommentointi
Reseptillä ei ole kommentteja.