Punajuuri-aurajuustopasta
Punajuuret ja palsternakat ovat ihanan makeita juureksia. Kun ne yhdistetään sinihomejuuston, pähkinöiden ja Elovena kauraruoan kanssa, syntyy täydellisen maukas ja näyttävä pasta.
Alle 60 min
4 hengelle
Ainesosat
| 400 g | punajuuria |
| 100 g | (puolikas) palsternakka |
| 3 | valkosipulinkynttä kuorineen |
| 2 rkl | öljyä |
| 1 rkl | sitruunamehua |
| ½ tl | suolaa |
| tuoretta timjamia | |
| 1½ l | vettä |
| 1 tl | suolaa |
| 280 g | Torino Täysjyväkaura Gnocchi pastaa |
| 2½ dl | kaura- tai ruokakermaa |
| mustapippuria |
| 100 g | Valio Aura sinihomejuustoa |
| 2 dl | paahdettuja cashewpähkinöitä |
| tuoretta timjamia |
Valmistusohje
- Kuori ja paloittele pienehköiksi paloiksi punajuuret ja palsternakka.
- Laita juurespalat ja valkosipulin kynnet uunipellille. Sekoita joukkoon öljy ja mausteet. Kypsennä kiertoilmauunin keskitasolla 175 asteessa noin 35 minuuttia.
- Kun juurekset ovat lähes kypsiä laita pasta kiehumaan.
Kaada kypsät juurekset syvään kulhoon, lisää joukkoon 2 dl pastan keitinvettä ja soseuta tasaiseksi. - Kuumenna pannulla Elovena Kauraruoka, lisää joukkoon punajuurisose ja kuumenna. Kääntele joukkoon kevyesti valutettu pasta. Rouhi joukkoon mustapippuria.
- Murustele päälle sinihomejuusto. Ripottele päälle pähkinät ja koristele timjamilla.