Hyppää sisältöön
Punajuuri-aurajuustopasta

Punajuuri-aurajuustopasta

Punajuuret ja palsternakat ovat ihanan makeita juureksia. Kun ne yhdistetään sinihomejuuston, pähkinöiden ja Elovena kauraruoan kanssa, syntyy täydellisen maukas ja näyttävä pasta.

Laktoositon
Alle 60 min
4 hengelle
Ainesosat
400 g punajuuria
100 g (puolikas) palsternakka
3 valkosipulinkynttä kuorineen
2 rkl öljyä
1 rkl sitruunamehua
½ tl suolaa
tuoretta timjamia
l vettä
1 tl suolaa
280 g Torino Täysjyväkaura Gnocchi pastaa
dl kaura- tai ruokakermaa
mustapippuria
Päälle
100 g Valio Aura sinihomejuustoa
2 dl paahdettuja cashewpähkinöitä
tuoretta timjamia
Valmistusohje
  1. Kuori ja paloittele pienehköiksi paloiksi punajuuret ja palsternakka.
  2. Laita juurespalat ja valkosipulin kynnet uunipellille. Sekoita joukkoon öljy ja mausteet. Kypsennä kiertoilmauunin keskitasolla 175 asteessa noin 35 minuuttia.
  3. Kun juurekset ovat lähes kypsiä laita pasta kiehumaan.
    Kaada kypsät juurekset syvään kulhoon, lisää joukkoon 2 dl pastan keitinvettä ja soseuta tasaiseksi.
  4. Kuumenna pannulla Elovena Kauraruoka, lisää joukkoon punajuurisose ja kuumenna. Kääntele joukkoon kevyesti valutettu pasta. Rouhi joukkoon mustapippuria.
  5. Murustele päälle sinihomejuusto. Ripottele päälle pähkinät ja koristele timjamilla.

Kommentointi

Reseptillä ei ole kommentteja.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Haku