Punajuuri-aurajuustopasta
Punajuuret ja palsternakat ovat ihanan makeita juureksia. Kun ne yhdistetään sinihomejuuston, pähkinöiden ja Elovena kauraruoan kanssa, syntyy täydellisen maukas ja näyttävä pasta.
Alle 60 min
4 hengelle
Ainesosat
400 g | punajuuria |
100 g | (puolikas) palsternakka |
3 | valkosipulinkynttä kuorineen |
2 rkl | öljyä |
1 rkl | sitruunamehua |
½ tl | suolaa |
tuoretta timjamia | |
1½ l | vettä |
1 tl | suolaa |
280 g | Torino Täysjyväkaura Gnocchi pastaa |
2½ dl | kaura- tai ruokakermaa |
mustapippuria |
100 g | Valio Aura sinihomejuustoa |
2 dl | paahdettuja cashewpähkinöitä |
tuoretta timjamia |
Valmistusohje
- Kuori ja paloittele pienehköiksi paloiksi punajuuret ja palsternakka.
- Laita juurespalat ja valkosipulin kynnet uunipellille. Sekoita joukkoon öljy ja mausteet. Kypsennä kiertoilmauunin keskitasolla 175 asteessa noin 35 minuuttia.
- Kun juurekset ovat lähes kypsiä laita pasta kiehumaan.
Kaada kypsät juurekset syvään kulhoon, lisää joukkoon 2 dl pastan keitinvettä ja soseuta tasaiseksi. - Kuumenna pannulla Elovena Kauraruoka, lisää joukkoon punajuurisose ja kuumenna. Kääntele joukkoon kevyesti valutettu pasta. Rouhi joukkoon mustapippuria.
- Murustele päälle sinihomejuusto. Ripottele päälle pähkinät ja koristele timjamilla.
Kommentointi
Reseptillä ei ole kommentteja.