Sieni-pekoni-ohrapiirakka
Sienipiirakka on loistava tarjottava illanistujaisiin tai kahvipöydän vieraille.
Yli 60 min
8-12 palaa
Ainesosat
100 g | Sunnuntai Leivontamargariinia |
2 dl | Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja |
1 dl | Sunnuntai Täysjyväohrajauhoja |
1 dl | juustoraastetta |
1 dl | vettä |
¾ dl | Torino Ohrahelmeä |
315/160 g | sienikuutioita (Sauvon) |
½ | sipuli |
170 g | pekonia |
2 dl | kermaa |
2 | munaa |
suolaa,valkopippuria, timjamia, sokeria |
Valmistusohje
- Nypi pehmeä margariini, jauhot ja juustoraaste murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Taputtele taikina jauhotetuin käsin voidellun pyöreän (28 cm) pohjalle ja reunoille. Pistele pohja haarukalla ja esipaista noin 10 minuuttia.
- Keitä ohrahelmi paketin ohjeen mukaan. Huuhtele ja valuta hyvin.
- Valuta sienet. Kuori ja pilko sipuli, suikaloi pekoni.
- Ruskista ensin pekonisuikaleita muutama minuutti. Lisää sienet sekä sipuli ja jatka paistamista hetken aikaa.
- Sekoita kerma, munat, mausteet ja ohrahelmet. Lisää joukkoon paistetut pekonit, sienet ja sipulit. Kaada täyte pohjan päälle.
- Paista 200 asteisen kiertoilmauunin keskitasolla noin 25 minuuttia.
Kommentointi
Reseptillä ei ole kommentteja.