Tabbouleh-salaatti Ohrahelmestä
Tabbouleh on yksi Lähi-idän suosituimmista salaateista. Tässä raikkaassa salaatissa on bulgurin sijaan käytetty kotimaista Torino Ohrahelmeä.
Alle 60 min
6 annosta
Ainesosat
| 8 dl | vettä |
| 1 tl | suolaa |
| 3 dl | Torino Ohrahelmeä |
| ½ dl | rypsiöljyä |
| 2 rkl | sitruunamehua |
| 1 tl | kuivattua minttua |
| 1 ½ tl | sokeria |
| 1 ½ tl | suolaa |
| ½ tl | maustepippuria |
| ½ tl | kanelia |
| vastarouhittua mustapippuria |
| 4 kpl | isoja tomaatteja |
| ½ | kurkku |
| ½ | punasipuli |
| 1 ruukku | minttua |
| 1 ruukku | lehtipersiljaa |
| 1 ruukku | persiljaa |
Valmistusohje
- Keitä Ohrahelmi pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele hyvin kylmällä vedellä ja valuta.
- Sekoita kastikkeen aineet keskenään ja yhdistä Ohrahelmen kanssa.
- Puolita ja kuutiot tomaatit pieniksi paloiksi.
- Puolita kurkku pitkittäin ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Kuutioi myös sipuli.
- Hienonna yrtit ja sekoita kaikki aineet keskenään.
- Anna vetäytyä kylmässä muutama tunti tai mieluummin yön yli.