Hyppää sisältöön
Tabboulehsalaatti

Tabbouleh-salaatti Ohrahelmestä

Tabbouleh on yksi Lähi-idän suosituimmista salaateista. Tässä raikkaassa salaatissa on bulgurin sijaan käytetty kotimaista Torino Ohrahelmeä.

Kananmunaton
Laktoositon
Maidoton
Vegaaninen
Alle 60 min
6 annosta
Ainesosat
8 dl vettä
1 tl suolaa
3 dl Torino Ohrahelmeä
Kastike
½ dl rypsiöljyä
2 rkl sitruunamehua
1 tl kuivattua minttua
1 ½ tl sokeria
1 ½ tl suolaa
½ tl maustepippuria
½ tl kanelia
vastarouhittua mustapippuria
Lisäksi
4 kpl isoja tomaatteja
½ kurkku
½ punasipuli
1 ruukku minttua
1 ruukku lehtipersiljaa
1 ruukku persiljaa
Valmistusohje
  1. Keitä Ohrahelmi pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele hyvin kylmällä vedellä ja valuta.
  2. Sekoita kastikkeen aineet keskenään ja yhdistä Ohrahelmen kanssa.
  3. Puolita ja kuutiot tomaatit pieniksi paloiksi.
  4. Puolita kurkku pitkittäin ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Kuutioi myös sipuli.
  5. Hienonna yrtit ja sekoita kaikki aineet keskenään.
  6. Anna vetäytyä kylmässä muutama tunti tai mieluummin yön yli.

Haku