Maukas jauheliha-makaronilaatikko
Makaronilaatikko on arkipäivien klassikko, jonka voi viimeistellä vielä vahvalla sulatejuustolla, tuoreella paprikalla ja kurkkusalaatilla. Katso myös muut maukkaat kotiruoat pastasta.
Yli 60 min
4-6 hengelle
Ainesosat
| 400 g | Torino Tumma makaronia |
| 1 | sipuli |
| 1 | paprika |
| 400 g | jauhelihaa |
| 1 tl | suolaa |
| 1 tl | paprikajauhetta |
| 1 dl | kurkkusalaattia |
| 250 g | voimakasta sulatejuustoa |
| 3 | munaa |
| 1 l | maitoa |
| 1 tl | suolaa |
| ½ tl | maustepippuria |
| 1 tl | mustapippuria |
Valmistusohje
- Keitä makaronit runsaassa suolalla maustetussa vedessä. Valuta.
- Hienonna sipuli ja paprika.
- Ruskista jauheliha ja sipuli. Mausta suolalla ja paprikajauheella. Lisää joukkoon kurkkusalaatti ja paprikapalat.
- Kaada makaronit ja jauhelihaseos voideltuun uunivuokaan (noin 2 1/2l).
- Lisää joukkoon paloiteltu sulatejuusto. Sekoita.
- Vispaa munat, maito ja mausteet keskenään.
- Kaada seos vuokaan.
- Kypsennä kiertoilmauunissa 200 asteessa noin 35 minuuttia.