Maukas liha-kaalilaatikko
Perinteisen lihakaalilaatikon riisi korvataan tässä reseptissä kotimaisella ohralla.
Yli 60 min
6 hengelle
Ainesosat
| 1.2 kg | kaalia |
| 2 | sipulia |
| 1 | porkkana |
| 2 rkl | Sunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta |
| 170 g | pekonia |
| 400 g | jauhelihaa |
| 1 rkl | meiramia |
| ¼ tl | valkopippuri |
| ½ tl | maustepippuria |
| 2 ½ tl | suolaa |
| 2 rkl | siirappia |
| 1 ½ dl | Torino Ohrahelmeä |
| 8 dl | maitoa |
| 2 dl | kermaa |
Valmistusohje
- Suikaloi kaali. Kuori ja viipaloi sipulit ja porkkana.
- Kuutioi pekoni.
- Kuumenna rasva isossa kattilassa. Paista pekoni ja jauheliha. Lisää mausteet ja suola.
- Lisää kattilaan kaali-sipuli-porkkanasuikaleita neljässä erässä. Kypsennä kymmenisen minuuttia.
- Hauduta vielä kannen alla välillä sekoittaen noin kymmenen minuutin ajan.
- Sekoita joukkoon siirappi ja ohrahelmet.
- Kaada seos voideltuun uunivuokaan.
- Yhdistä maito ja kerma. Kaada neste vuokaan.
- Paista 220 asteessa uunin alatasossa 15 minuuttia.
- Vähennä lämpö 150 asteeseen ja jatka paistamista vielä 45 minuuttia.
- Anna vetäytyä hetken aikaa.
Tarjoile puolukkasurvoksen ja suolakurkun kanssa.