Sitruunapastaa ja cajun lohta
Lohen mausteinen ja tummaksi paistettu kuori ja pastan kirpeän kermainen yhdistelmä vie kielen mennessään. Voit tarjota sitruunapastan myös sellaisenaan.
Yli 60 min
4 hengelle
Ainesosat
| 2 tl | paprikajauhetta |
| 1 tl | cayannepippuria |
| ¾ tl | suolaa |
| ½ tl | sipulijauhetta |
| ½ tl | valkosipulijauhetta |
| 1 rkl | öljyä |
| 700 g | ruodotonta ja suomustettua lohta |
| 2 | sitruunaa |
| 2 | valkosipulinkynttä |
| 80 g | voita |
| ½ tl | sokeria |
| 1 dl | kermaa |
| 200 g | helmitomaatteja |
| 80 g | parmesaania |
| (suolaa), mustapippuria ja tuoretta timjamia |
| 1 ½ l | vettä |
| 1 tl | suolaa |
| 6 dl | Torino Tumma Kierre pastaa |
Valmistusohje
- Sekoita cajun-mausteseoksen ainekset keskenään. Leikkaa lohifilee neljään palaan.
- Öljyä ja mausta fileepalat molemmilta puolilta hieromalla mausteseos kalojen pintaan. Anna maustua noin tunnin ajan kylmässä.
- Kuumenna paistin pannussa tilkka öljyä. Nosta lohipalat pannulle ja vähennä lämpöä. Paista miedolla lämmöllä lohipaloja paksuuden mukaan 5-7 minuuttia kummaltakin puolelta.
- Laita pasta kiehumaan ja tee sillä aikaa kastike. Purista sitruunoista mehu. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
- Sulata paistinpannussa voi. Lisää sitruunamehu, hienonnettu valkosipuli, sokeri ja kerma. Anna kiehahtaa ja lisää tomaatit. Anna kiehua miedolla lämmöllä pastan valmistumisen ajan.
- Lisää kastikkeen joukkoon valutettu pasta ja parmesaaniraaste. Mausta pippurilla ja timjamilla.
Reseptissä käytetyt tuotteet