Hyppää sisältöön
Sitruunapasta lohella

Sitruunapastaa ja cajun lohta

Lohen mausteinen ja tummaksi paistettu kuori ja pastan kirpeän kermainen yhdistelmä vie kielen mennessään. Voit tarjota sitruunapastan myös sellaisenaan.

Kananmunaton
Yli 60 min
4 hengelle
Ainesosat
Cajun lohi
2 tl paprikajauhetta
1 tl cayannepippuria
¾ tl suolaa
½ tl sipulijauhetta
½ tl valkosipulijauhetta
1 rkl öljyä
700 g ruodotonta ja suomustettua lohta
Kastike
2 sitruunaa
2 valkosipulinkynttä
80 g voita
½ tl sokeria
1 dl kermaa
200 g helmitomaatteja
80 g parmesaania
(suolaa), mustapippuria ja tuoretta timjamia
Pasta
1 ½ l vettä
1 tl suolaa
6 dl Torino Tumma Kierre pastaa
Valmistusohje
  1. Sekoita cajun-mausteseoksen ainekset keskenään. Leikkaa lohifilee neljään palaan.
  2. Öljyä ja mausta fileepalat molemmilta puolilta hieromalla mausteseos kalojen pintaan. Anna maustua noin tunnin ajan kylmässä.
  3. Kuumenna paistin pannussa tilkka öljyä. Nosta lohipalat pannulle ja vähennä lämpöä. Paista miedolla lämmöllä lohipaloja paksuuden mukaan 5-7 minuuttia kummaltakin puolelta.
  4. Laita pasta kiehumaan ja tee sillä aikaa kastike. Purista sitruunoista mehu. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
  5. Sulata paistinpannussa voi. Lisää sitruunamehu, hienonnettu valkosipuli, sokeri ja kerma. Anna kiehahtaa ja lisää tomaatit. Anna kiehua miedolla lämmöllä pastan valmistumisen ajan.
  6. Lisää kastikkeen joukkoon valutettu pasta ja parmesaaniraaste. Mausta pippurilla ja timjamilla.

Kommentointi

Reseptillä ei ole kommentteja.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Haku